Blog
Kezdő oldal Úti élménybeszámolók Letölthető demók Felveheti velünk a kapcsolatot Elvégzendő feladatok Időrendi sorrend
1994
Január

Ismét egy új év. Már az első hónapban nagy munkába fogtunk, igyekeztünk, hogy a svábbálra elkészüljön a kazettánk. Két vasárnap délután állt a rendelkezésünkre; Január 16, és 30. Erre a két napra sikerült megkapnunk a Művelődési Ház nagytermét. Első nap sokáig tartott az erősítés összeszerelése, másodszor már rutinosabbak voltunk. Schmidt Feri segített a rögzítésnél. Ekkor használtuk először a Herberttől frissen kapott keverőpultot és mikrofonokat. A felvételek jól sikerültek, ennek eredményeként el is készült kazettánk, amelyen a következő számok találhatóak.

A kazetta borítója
Műsor
Február

A Svábbál jó buli volt, bár kissé hangosak voltunk, és ki-ki küzdött az éppen fennálló náthájával. Tukinak egy lelkes táncos majdnem kiverte a fogát a mikrofonnal. Első ízben juthatott hozzá a közönség az elkészült kazettánkhoz.

Április

Április 16-án volt a dobosunk esküvője, gratulálunk neki. Zenekarunk kedves meglepetésként játszott neki a Városháza előtti téren

Május 20.
Paksi Tavaszi Fesztivál - Sörfesztivál

Az előzmények nem mentek zökkenőmentesen.A szereplésre sajnos keveset tudtunk készülni, viszont annál jobban sikerült. Guinennes rekordok könyvébe illő sebességgel, öszesen három perc alatt sikerült a színpadra költözködnünk székekkel, hangosítással, kottatartókkal, hangszerekkel együtt./A hangosításnál Pelz István segédkezett/. A sör és étkezési jegyeket az utolsó darabig felhasználtuk. Az ingyen belépővel a fesztivál többi napját is látogathattuk.

Május 22.
Szekszárdi Pünkösdi Fesztivál

A precíz szervezésből kifolyólag percre pontosan kellett színpadra lépnünk. A sportcsarnokban fullasztó meleg volt, kifárasztott bennünket az fél órás műsor, de ettől függetlenül jól sikerült a szereplés. Fél órával később egy órás térzenét adtunk, a Sportcsarnok előtti téren.

Május 27.
Június
Lauda

Bővebben erről az eseményről az Utazások között olvashatunk

Július 2.

Tengelicen az Oktatási Központ parkjában léptünk fel a Villamos Napok keretében.A szervezés nem volt valami magas színvonalú, ennek ellenére jól szerepeltünk.A nap legértékesebb pontja az ebéd volt, bár az étterem bejáratát kissé nehézkesen találtuk meg. A fáradalmak kipihenésére két hónap nyári szünetet iktattunk be éves programunkba.

Augusztus 28.
Sörparti Premier

Este hattól éjfélig játszottunk. Jóska szerencsére időben el tudott szabadulni a kollégiumból, mert a másik két lelkes szárnykürtös nem tudta eldönteni melyikük is játsza az első szólamot. A fellépés második felétől Karcsi minden számot lelkesen konferált a hallgatóságnak, és "Sörbusztok" köszöntéssel üdvözölte őket. A fellépés? Hát volt már jobb is.Szerencsére a nézők közül többen a perec és pizza evéssel voltak elfoglalva. A leglelkesebb táncos Haaz Imi kislánya volt, aki épp születésnapját ünnepelte.

Október 21.
Zenészbál

A többi kis party mellett mi is bemutatkoztunk, sikerrel. Egy órás műsort adtunk. Sajnos kevesen táncoltak.Lehet, hogy még korán volt, hiszen este 7-kor mi voltunk az elsők. Ja és a helyszín: Csillag étterem.

November 6.
I Német Nemzetiségi kultúrális Találkozó

A Paksi Német Kisebbségi Önkörmányzat szervezésében egy jó hangulatú rendezvényen szerepeltünk a kömlődi faluházban.

2018 Bläsertreffen
2017
2016 Roger Schilling 25 év
2015
2014 Pro Culture díj
2013 Közös koncert
2012 VI. Bläsertreffen
2011 Rogerschilling 20 év
2010 EKF Pécs
2009 Bläsertreffen 2. hely
2008 Pro Urbe díj
2007 Irány Spanyolország!
2006 Elődöntő első hely
2005 Kongresszusi központ
2004 CD
2003 Bläsertreffen 2. hely
2002 Spanyolország
2001 Gerlingen
2000 Görögország
1999 Büchenbach, Reichertshofen
1998 Büchenbach
1997 Sommerkahl
1996 A szereplések jegyében
1995 Töretlen fejlődés
1994 Az első kazetta
1993 Az igazi sörpartik
1992 Az első megmérettetés
1991 Az alakulás éve