Blog
Kezdő oldal Úti élménybeszámolók Letölthető demók Felveheti velünk a kapcsolatot Elvégzendő feladatok Időrendi sorrend
2000
Október 22.
Nagymányok

Jelentem, nem akármit olvas a kedves Olvasó! Ez az ország harmadik legjobb német nemzetiségi zenekarának krónikája. Bizonyítandó ezt a tényt az az oklevél, melyet Nagymányokon nyert el az együttes. Őszintén megvallva a fellépés előtt működött a már jól ismert "zabszem effektus". Rettenetesen izgultunk. A magam részéről a Dorf Dudlernél el kellett volna egy kompresszor (a kraftot biztosítva). Ahogy hallgattuk a kollégákat, már tudtuk, hogy szoros verseny lesz. A zsűri elnöke Neumaeyer Károly volt. Őt még a pécsi időkből többen is ismertük. Azt hiszem, ez a verseny valamennyiünk számára nagy élményt jelentett. Remekül éreztük magunkat, és mindemellett megbizonyosodtunk arról, hogy amit csinálunk, azt jól csináljuk. Remek dopping a csapatnak ez a 3. hely. A nagymányoki versenyen a mázai zenekar lett az első. Ők kapták meg újból a vándorzászlót. A mi remek eredményünket hazafelé megünnepeltük, az ajándék vázából pezsgőt kortyolgattunk.

A népújságnak készült fotó

A nagymányoki sportcsarnok előtt a zenekarok közösen játszottak, valamint mindenki eljátszott külön-külön is egy-egy számot.

Az ott készült fotó

Október 2-11
Görögország

Bővebben erről az eseményről az útról az Utazások között olvashatunk.

Szeptember 23.
Paks

A sárgödör téri szüreti napon zenéltünk.

Szeptember 15.
Paks - Drink bár

Gyuri szervezésében megpróbáltuk feleleveníteni a régi sörpartik hangulatát, a Drink Bár udvarán. A Gyurka - a csapat népszerűsítése érdekében - a város legmenőbb felmenőit meghívta. Néhányan eljöttek. (Az eredményről talán majd később.) Ezen a bulin a németkéri táncosok is felléptek.

Augusztus 19.
Paks

A szokásos viziszínpadi szereplés. Természetesen ismét délben, a legnagyobb kánikulában. Napernyőket tettek a fejünk fölé, de még így is annyira meleg volt, hogy vizes törölközővel hűtöttük magunkat. A hangulatunk remek volt. A nevetés néha jobban ment, mint a zenélés maga.

Június 10.
Paks

Német Nemzetiségi Délután a tavaszi fesztivál keretein belül. Csak csöndben mondom: nálunk a sátorban többen voltak, mint bennt a csarnokban.

Jól sikerült a délután. A babarci kollégákkal felváltva zenéltünk.

Május 28.
Máza

Máza: a fúvós találkozón az esélytelenek nyugalmával indultunk, csak néhány zenekar meghallgatása után gondoltunk arra; talán mégis van itt keresnivalónk.

A színpadon már mindenkinél működött a "zabszem effektus". A szereplésünkkel zenekarvezetőnk is elégedett volt. A zsűri is megdicsérte a ländlert, de emellett jótanácsokkal is ellátott bennünket.

A gálán fél szemmel már az ajándékokkal is kacsintgattunk, hátha nekünk is jut valami.

Az eredményhirdetésnél kiderült: a három továbbjutó együttes egyike vagyunk, így ősszel jelenésünk lesz az országos versenyen.

Velünk együtt jutott tovább a pécsváradi és a babarci zenekar. A fúvós találkozón kötelező darabon kívül az Alte Dorfwirtshaus, Auf den Offner Bergen polka, és a Spitzbub polka is szerepelt a műsoron. A 15 percre szűkített műsöridő alatt a kötelezővel kellett kezdeni, ami nem volt szerencsés. Ami az ott tartózkodást illeti; asszem mindenki jól érezte magát. Sokan találkoztak régi ismerősökkel, akikkel jólesett beszélgetni. Továbbjutás terén most már csak abban bízunk, hogy az őszi dátum sem esik majd egybe a tervezett görög úttal.

Május 1.
Paks

Nagyon hangulatos szereplés volt, az időjárás is kíválóan alakult

Nagyon hangulatos szereplés volt, az időjárás is kíválóan alakult

A háttérben készülő ételek ilata teljesen elkápráztatott bennünket.

Április 12.
Paks

VMK Tavaszi találkozó. Csupán 15 percet kellett zenélnünk a büfé előtt. A visszajelzések alapján sokan voltak, akik egy órán át is szívesen hallgattak volna minket.

Január 21.
Dunakömlőd

Sajos az idén nem sikerült a megszokott február 3. hétvégéjére tenni a svábbált. A vendégek számán is észrevehető volt. Majdnem több volt a meghívott mint a fizető vendég. A visszajelzések szerint mindettől függetlenül jól érezték magukat azok, akik eljöttek.

A faluházban tartott svábbálra meghívtuk a györkönyi kissebségi önkormányzatot, és a táncosokat is.

A Hermann Ottó iskolások Pakson egyedül táncolnak német nemzeti táncokat, így ott volt a helyük a svábbálon is. Sajnos őket jövőre már nem hívhatjuk, mert szinte mindannyian 8. osztályosok, és valószínűleg felbomlik az együttes.

2018 Bläsertreffen
2017
2016 Roger Schilling 25 év
2015
2014 Pro Culture díj
2013 Közös koncert
2012 VI. Bläsertreffen
2011 Rogerschilling 20 év
2010 EKF Pécs
2009 Bläsertreffen 2. hely
2008 Pro Urbe díj
2007 Irány Spanyolország!
2006 Elődöntő első hely
2005 Kongresszusi központ
2004 CD
2003 Bläsertreffen 2. hely
2002 Spanyolország
2001 Gerlingen
2000 Görögország
1999 Büchenbach, Reichertshofen
1998 Büchenbach
1997 Sommerkahl
1996 A szereplések jegyében
1995 Töretlen fejlődés
1994 Az első kazetta
1993 Az igazi sörpartik
1992 Az első megmérettetés
1991 Az alakulás éve