Blog
Kezdő oldal Úti élménybeszámolók Letölthető demók Felveheti velünk a kapcsolatot Elvégzendő feladatok Időrendi sorrend
2001
November 4.
Pécs

MTV német nemzetiségi műsora az Unser Bildschirm szokásos évzáró műsorát vette fel Pécsett a Széchenyi Gimnázium tornatermében. A felvételre mi is meghívást kaptunk. Schukibusszal utaztunk. D.e. minden együttesnek kamarapróbája volt. Majd ebéd (Egy szendvics, egy sör/kóla). Ezután várakozás jóóóó hosszan. 3 számot játszottunk. Mi a TVműsor 2. felében kerültünk sorra. A nézők január 1. hetében láthatták az adást. Vetítés előtt a pécsi stáb eljött egy próbánkra, és riportot készített Gyurival, és Jóskával.

A nagy sikerű szereplés

A nagy sikerű szereplés

Október 27-28.
Dunakömlőd

A Reichertshofeni zenekart fogadtuk. Közösen játszottunk egy bált a kömlődi faluházban. A németek külön készültek egy magyar darabbal is. A zenekarvezető elmondta, hogy 2 év múlva szeretnék meghívni a mi zenekarunkat egy vendégszereplésre. A buli jól sikerült, a két harmonikás nagyembernek olyan jól, hogy a másnapi emléktábla avatón nem vettek részt. Kömlődön Roger Schilling születésének 100. évfordulójára emléktáblát avattunk szülőháza falán. Ott zenéltünk egy kicsit. D.u. a Sárgödör téren vártuk a németeket egy pincepartira.

Óriások tánca

Óriások tánca

Szeptember 22.
Paks

Villamos napok. 10-11-ig zenéltünk, Jóska kellemes, lassú tempókat választott, meg volt elégedve a társasággal.

Szeptember 15.
Paks

Első nap, művház. Bált nem kellett játszani, mert nem volt kinek. A szervezők nehezményezték, hogy a zenekar nem vállalta, hogy lovaskocsin zenél.

Július 28.
Paks

Paksi Duna-part. Végre nem a legnagyobb déli melegben kellett játszanunk, hanem késő délután. A Duna túrán evezett végig egy osztrák férfi, kikötött, hogy végighallgathassa a műsort. Nagyon élvezte, énekelt, tapsolt, és a végén kaptunk 200 Schillinget. (Gépelő kommentje: Hát igen, Roger Schilling.)

Július 20.
Dombori

Dombori fesztivál. Megnyitó. Nem volt erősítésünk, így a víz és a szél elvitte a hangot, de fent a színpadon nekünk tetszett a zene.

Július 14.
Németkér

A németkéri német nemzetiségi napok. Először térzenét játszottunk, déli 1 órakor, az árnyas fák alatt, ahol enyhe hatvanfokos melegben ránk olvadt a székről a festék. Többeknek lett piros mintás fehér ingjük. A második menetben a németkéri táncosokat kísértük. A kánikula még Jóska gondolatait is megzavarta, mert a Zillertaller helyett a Der Pepit kezdte el. Rövid akadozás után a társulat összerázódott, és elhúztuk a táncosok nótáját. Ebben a fellépésben a legjobb az volt, hogy Karesz ismét velünk muzsikált.

A helyi sajtó

A helyi sajtó

Június 22-24.
Németkér Zenekari családi nap
Női sörivó verseny

Női sörivó verseny

Mindenki ropta a táncot az udvaron

Mindenki ropta a táncot az udvaron

A ponponos ifjak

A ponponos ifjak

Június 2.
Paks
Német Nemzetiségi Nap

Német Nemzetiségi Nap

Május 1. Pardon, április 30.
Paks

Nincs majális (április 30-án se) Roger Schilling zenekar nélkül. Velünk indul a nap, és szerencsére Beregnyei Miklós minden évben meg is örökíti mindezt. Danke Schön.

Március 15-18.
Gerlingen

A gerlingeni Bundes Svaben fesztivál. Eső. Hideg. Tömegszállás. Tábori ágy. Kinti zuhany. A szállásunk egy általános iskolában volt, az osztályokban állítottak fel tábori ágyakat. Egy db pokróc, és egy thermo takaro (szerintük). A tény az, hogy minden felébredésnél magunkra ráncigáltunk valami ruhát. A fellépés remekül sikerült. Többen is megállapítottuk, hogy a sváb tánc igazán csak zenekari kísérettel mutat jól. Ügyesen táncoltak a németkériek. A sportcsarnok közel 900 fős, közönsége vastapssal jutalmazott bennünket. Az esti bálhoz leeresztették a színpadot, így alakult ki a táncparkett. Nagy meglepetésünkre a vendégek a harmadik taktus után felálltak és táncoltak. Nagyon tetszett mindenkinek a muzsikánk.

A sportcsarnok

A sportcsarnok

Gerlingen látképe

Gerlingen látképe

Itthoni visszhang

Itthoni visszhang

Március 3.
Dunakömlőd

Svábbál. Itt is gyakoroltunk a németkéri táncosokkal, ez már sokkal jobb volt. A kömlődi bálban felléptek a Német Kisebbségi Önkormányzat által támogatott paksi ált. iskolás tánccsoportok. A bál után néhány zenekari tag a Forster pincéjében folytatta a bulit. Kb. de 11-ig. Egészségetekre.

Február 17.
Németkér

A németkéri művelődési házban játszottunk bált. Itt már készültünk a márciusi német útra. Mi kísértük a táncosokat. Maul Petya írta le a szólamokat. A Masurt a Hey Mann több zenekari próbán is gyakoroltuk, de jó volt ez a fellépés, mert több hiba is kiderült. Pl.: a Masurt nem 5×, hanem 6× kell játszani (Hurrá -_-). Ez a közös fellépés kicsit döcögősen sikerült.

Január 15.
Paks, próba

Ilyen kérem nincs. Vagyis mégis. A Karesz hirtelen felindulásból felmondott. Itthagyott minket. A zenekari próbán - enyhén szólva - vitába szállt Jóskával, egy zeneszám miatt. A vitában nem volt közös nevező. Karesz elment. Később írt egy levelet, melyben írta, hogy nem így akart elválni. Nos, mi pedig sehogy sem akartunk elválni, és nem is hagyjuk annyiban a dolgot.

2018 Bläsertreffen
2017
2016 Roger Schilling 25 év
2015
2014 Pro Culture díj
2013 Közös koncert
2012 VI. Bläsertreffen
2011 Rogerschilling 20 év
2010 EKF Pécs
2009 Bläsertreffen 2. hely
2008 Pro Urbe díj
2007 Irány Spanyolország!
2006 Elődöntő első hely
2005 Kongresszusi központ
2004 CD
2003 Bläsertreffen 2. hely
2002 Spanyolország
2001 Gerlingen
2000 Görögország
1999 Büchenbach, Reichertshofen
1998 Büchenbach
1997 Sommerkahl
1996 A szereplések jegyében
1995 Töretlen fejlődés
1994 Az első kazetta
1993 Az igazi sörpartik
1992 Az első megmérettetés
1991 Az alakulás éve